Biefstuk met gegrilde tomaatjes en burrata

Begin je ook al zin in te krijgen in deze lekkere biefstuk als je naar het plaatje kijkt? Dit noemen ze nou een feestje op je bord. Deze Italiaanse smaken samen is de perfecte combi. Maar zeg eens eerlijk, alles is toch heaven met een bol burrata er bovenop.

De biefstuk met gegrilde tomaatjes en burrata maakte ik voor het eerst met de feestdagen voor mijn familie. Mooi gepresenteerd op een schaal en ook nog eens lekker. Het viel bij iedereen in de smaak. Als bijgerecht kan ik je de rozemarijn aardappeltjes uit de oven of spaghetti aglio e olio aanraden.

Details

Personen

2

Tijd

30 min.

Extra's

Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 250 gr biefstuk op kamertemperatuur

  • 250 gr cherrytomaten

  • 1 bol burrata

  • 2 teentjes knoflook

  • Olijfolie

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • Zeezout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de knoflook fijn en doe deze samen met de cherrytomaten in een ovenschaaltje. Breng de tomaten op smaak met Italiaanse kruiden, zeezout en peper. Schenk een flinke scheut olijfolie over de tomaten heen. Plaats de ovenschaal met de tomaten ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
  • Wrijf het vlees aan beide kanten in met zout, peper en een beetje olijfolie. Zorg ervoor dat de grillpan goed op temperatuur is en schroei het vlees aan beide kanten goed dicht. Haal het vlees meteen uit de pan en vouw het in de aluminiumfolie. Plaats het vlees in de aluminiumfolie in een ovenschaal en laat het vlees nog 5 minuten in de oven staan. Als je het op deze manier doet is je vlees rosé van kleur.
  • Haal het vlees uit de oven en laat het nog heel even rusten voordat je het in mooie dunne plakjes gaat snijden.
  • Verdeel het vlees over een mooie schaal, doe de cherrytomaten erbij en scheur de buratta in stukken en verdeel ook over de schaal. Breng nog op smaak met wat extra peper en een klein scheutje olijfolie.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*