Spaghetti_aglio_e_olio

Spaghetti aglio e olio

Jaren geleden zat ik met mijn man in ons favoriete Italiaans restaurantje bij ons in de buurt. Daar hebben wij voor het eerst spaghetti aglio e olio gegeten. Oh my god, wat was dat fantastisch! Het lijkt zo’n eenvoudige spaghetti met weinig ingrediënten, maar niet makkelijk om na te maken. Wij hebben jaren geprobeerd om de beste versie ervan te krijgen maar toch was het net niet zoals de spaghetti in het restaurant. Nu heeft de kok ons toch een kleine tip gegeven. Wij waren altijd erg voorzichtig met het aantal tenen knoflook, hoogstens 2 of 3. Maar stap er overheen en het lukt jou ook om deze fantastische spaghetti te maken. Ook maakt een goede olijfolie het verschil en op het laatst een klein beetje geraspte Parmezaan. Heerlijk met een goed stukje biefstuk en een lekker glas wijn.

Details

Personen

2

Tijd

20 min.

Ingrediënten

  • 250 gr spaghetti

  • 6 tenen knoflook

  • 0,5 kopje (lekkere) olijfolie

  • 1 tl aglio olio e peperoncino kruidenmix
    of 1 halve rode chilipeper

  • Parmezaanse kaas

  • Zeezout

  • Zwarte peper

  • Peterselie (verse)

Bereidingswijze

  • Breng een pan met water aan de kook voor de spaghetti. De meeste spaghetti soorten hebben ongeveer een kooktijd van 10 minuten. Check de verpakking van je spaghetti.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Doe de olijfolie in een pan samen met de kruidenmix of rode peper, zelf gebruik ik hier een wokpan voor en voeg meteen de knoflook erbij. Laat dit 10-15 minuten op een zacht vuur sudderen. Het mag absoluut niet koken.
  • Zodra de spaghetti klaar is en je olijfolie mengsel lang genoeg heeft opgestaan voeg je de spaghetti toe aan de wokpan. Rasp er wat Parmezaanse kaas, zeezout en zwarte peper overheen. Roer de spaghetti even goed door zodat alle smaken goed verdeeld zijn.
  • Serveer de spaghetti op een bord en strooi er nog wat verse peterselie overheen.
Print Recept
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*