Tagliatelle roomsaus zonder pakje

Tagliatelle Roomsaus zonder pakje

Ik heb al jaren de zakjes en pakjes saus geskipt omdat ik een voorstander ben van vers koken. Ik heb altijd een zwak gehouden voor tagliatelle roomsaus van Honig. Dit was de enigste die ik nog af en toe kocht. Vandaag was het zover en wilde ik tagliatelle roomsaus maken. Ik was naar de winkel geweest voor champignons en gehakt. Met de gedachte dat ik vast nog pakjes thuis had. Na ik alles gesneden had en aan de slag wilde kwam ik er achter dat ik toch geen zakje meer had. Balen!! Ik heb toen maar geïmproviseerd en toen de saus eenmaal klaar was dacht ik dit is niet te geloven. Het smaakte namelijk hetzelfde. Doei Honig ook dit laatste zakje zal uit mijn voorraadkast verdwijnen. Voortaan maak ik zelf de lekkerste tagliatelle roomsaus.

Details

Personen

4

Tijd

25 min.

Ingrediënten

 • 500 gr tagliatelle

 • 300 gr gemengd gehakt

 • 250 gr champignons

 • 1 ui

 • 0,5 blokje groentebouillon

 • 2 el bloem

 • 100 ml kookroom

 • 100 ml water

 • 1 tl peterselie

 • Klontje boter

 • Zout & peper

Bereidingswijze

 • Kook de tagliatelle volgens de verpakking.
 • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
 • Doe een klontje boter in de pan en fruit de ui. Doe vervolgens de champignons erbij en bak ze een paar minuten mee.
 • Doe een klontje boter in een andere koekenpan en bak het gehakt rul. Breng het gehakt op smaak met een beetje zout en peper.
 • Strooi het bloem over de champignons en roer goed door. Verkruimel het bouillonblokje en voeg de peterselie toe. Schenk nu de kookroom samen met het water bij de champignons. Breng aan de kook en laat zachtjes inkoken.
 • Voeg het gehakt toe aan de roomsaus en breng eventueel nog op smaak met een beetje peper.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*