Tagliatelle_met_burrata_en_crunchy_parmaham_1

Tagliatelle met burrata en crunchy parmaham

Mama Mia, dit is nou mijn ultieme bordje pasta. Ik ben namelijk gek op alles wat met burrata heeft te maken en alle gerechten met parmaham kun je mij ook zo voor zetten. Op de tagliatelle zit een vrij neutrale, zachte tomatensaus. De burrata en de crunchy parmaham brengen namelijk de smaaksensatie. De crunchy parmaham maak je door het te bakken in de oven. Zodra de parmaham in de oven zit, kun jij je op de tomatensaus richten. Om de pasta nog lekkerder te maken kies je voor verse tagliatelle.

Details

Personen

4

Tijd

45 min.

Extra’s

Bakpapier

Ingrediënten

  • 500 gr tagliatelle

  • 100 gr parmaham

  • 2 bollen burrata

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 3 tomaten

  • Blik tomatenblokjes

  • Klein blikje tomatenpuree

  • 250 ml kippenbouillon

  • 4 el pijnboompitten

  • 1 tl tijm

  • 1 tl basilicum

  • 1 laurierblaadje

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & Peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 140 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de plakken parmaham over het bakpapier. Plaats de bakplaat in de oven en bak de parmaham 20 minuten. Zodra de parmaham is afgekoeld, breek je de parmaham in stukjes.
  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de verse tomaten in blokjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui met knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en fruit dit ongeveer 5 minuten mee.
  • Voeg de 250 ml kippenbouillon, de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de verse tomaten, 1 tl tijm, 1 tl basilicum en het laurierblaadje toe. Breng op smaak met zout en peper en evt. mocht je van een beetje pit houden een snufje chilipoeder. Breng de saus aan de kook en laat de tomatensaus vervolgens 30 minuten op een laag vuur sudderen.
  • Breng water aan de kook en bereid de tagliatelle volgens de verpakking.
  • Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge pan. Blijf erbij staan want voor je het in de gaten hebt zijn ze al klaar.
  • Verdeel de tagliatelle over de borden en plaats de tomatensaus er bovenop. Trek de burrata uit elkaar en verdeel over de tomatensaus. Verdeel de crunchy parmaham eroverheen en strooi de pijnboompitjes erover. Breng op smaak met nog wat extra peper.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*