Hamburger_met brie_en_gekarameliseerde_rode_uien _compote_6

Hamburger met brie en gekarameliseerde rode ui

Ik heb ooit een hapje gehad met geitenkaas en rode uienchutney. Ik moest opeens aan deze combinatie denken en dacht dit moet toch perfect smaken op een hamburger. Omdat mijn geliefde niet van geitenkaas houd, heb ik voor brie gekozen. Zo is deze hamburger met brie en gekarameliseerde rode ui ontstaan. Door de smaaksensatie van de uien en een beetje honing heb je geen sausje meer nodig.

Details

Personen

4

Tijd

30 min.

Extra's

Grillpan

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes

  • 500 gr rundergehakt

  • 1 ei

  • 4 el paneermeel

  • 8 plakken brie

  • 2 el honing

  • Zakje rucola melange

  • 2 rode uien

  • 2 el balsamicoazijn

  • 2 el licht bruine basterd suiker

  • 2 el boter

  • Scheutje olijfolie

  • Snufje tijm

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Doe het gehakt in een kom samen met het ei, het paneermeel en een beetje zout en peper. Meng alles goed door elkaar en maak nu van het gehakt mooie hamburgers.
  • Schenk een scheutje olijfolie in de pan en bak de hamburgers bruin.
  • Snijd de rode ui in ringen. Verhit de boter in een pan en bak de ui aan. Voeg de balsamicoazijn, de suiker en de tijm toe en laat het 10 minuten stoven op een laag vuur.
  • Halveer de broodjes en verdeel de hamburgers over de broodjes. Leg 2 plakken brie op de hamburger en schenk er honing overheen. Verdeel nu het rode uienmengsel en sluit af met een handje rucola.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*