Balsamico champignons van de BBQ

Als borrelhapje maak ik geregeld balsamico champignons. Misschien ben je ze al op mijn site tegen gekomen bij borrel & bites. Nu had ik bedacht dat je dit borrelhapje ook perfect kunt bereiden op de barbecue. Je maakt ze op precies dezelfde wijze. Enkel maak je de champignons nu niet in een koekenpan maar lekker op de barbecue. Ik heb de balsamico champignons in een vuurvast schaaltje gemaakt maar je kunt ook een aluminiumbakje gebruiken die ook speciaal voor de barbecue zijn.

Details

Personen

4

Tijd

10 min. + 60 min. marineren

Extra's

Vuurvast schaaltje of aluminiumbakje

Ingrediënten

  • 250 gr champignons

  • 3 el balsamico azijn

  • 1,5 el sojasaus

  • 1,5 el olijfolie

  • 2 teentjes knoflook uitgeperst

Bereidingswijze

  • Borstel de champignons schoon.
  • Meng de balsamico azijn met de sojasaus, olijfolie en knoflook in een kom. Voeg de champignons toe aan de marinade en roer ze goed om. Strooi als laatste de peterselie erover.
  • Zet de champignons in de koelkast en laat minimaal 60 minuten intrekken. Hoe langer de champignons intrekken hoe lekkerder ze worden.
  • Plaats de champignons in het schaaltje en bak ze in ongeveer 8 minuten gaar.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*