Op zoek naar een soep recept voor de feestdagen? Dan is deze crèmige bosuisoep met crunchy serranoham misschien wel iets voor jou. Soep is altijd een goed idee. Je kunt de soep als voorgerecht of als tussengerecht serveren. Het fijne is dat je de soep al eerder kunt voorbereiden en je deze met het diner zelf alleen nog meer even hoeft op te warmen en te garneren. Zo heb jij meer tijd om aan het hoofdgerecht te werken. Serveer de soep in een leuk kommetje of misschien wel in een leuk glaasje.
Details
4
35 min.
Staafmixer +Bakpapier
Ingrediënten
8 stengels bosui
1 teentje knoflook
2 grote kruimige aardappelen
4 plakjes serranoham
750 ml kippenbouillon
250 ml kookroom
2 el olijfolie
Zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Bewaar een beetje van het groene gedeelte van de bosui voor de garnering.
- Verhit 1 el olijfolie in de soeppan en voeg de aardappel en de bosui toe. Bak dit kort aan.
- Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat het vervolgens 15 minuten zachtjes koken.
- Ondertussen maak je de crunchy serranoham. Bekleed een ovenplaat met een stuk bakpapier. Verdeel een beetje olijfolie over de plaats waar de ham komt te liggen. Verdeel de plakken ham over de bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten krokant. Laat de ham afkoelen op de bakplaat.
- Pureer de soep met de staafmixer. Roer de kookroom erdoorheen en verwarm nog even kort mee.
- Verdeel de soep over de kommen. Breek de serranoham in stukjes. Garneer de soep met de overgebleven bosui en crunchy serranoham.
Het soepje ziet er smakelijk uit, daarom ben ik er mee bezig voor de kerst, maar wanneer doe ik iets met de knoflook?