Rozemarijn aardappeltjes uit de oven

Als ik een bijgerecht bedenk voor bij een Italiaanse maaltijd kies ik toch echt 9 van de 10 keer voor pasta. Maar oh dames en heren deze aardappeltjes uit de oven zijn zo heerlijk dat hier meteen verandering in gaat komen.

Er zijn heel veel recepten met rozemarijn aardappeltjes waarbij de je de aardappelen moet voorkoken. Nou daar had ik geen zin in en ik ben voor de eenvoud gegaan. Je hoeft de aardappelen enkel te schillen en in blokjes te snijden. Hop de ovenschaal in en dan verdeel je de ingrediënten over de aardappelen. Dit gerecht kan eigenlijk niet mislukken. Je houd rekening met ongeveer 200 gram aardappelen per persoon. Maar als je grote eters in je buurt hebt schil je gerust een aardappeltje meer.

Ik ben niet zo van het tuinieren. Maar ik heb wel altijd verse kruiden in de tuin staan. Zo ook een rozemarijn struikje Daar heb ik lekker vanaf geplukt om deze rozemarijn aardappeltjes te maken.

Details

Personen

4

Tijd

15 min. + 50 min. oventijd

Ingrediënten

  • 800 gr kruimige aardappelen

  • 4 teentjes knoflook

  • 5 el olijfolie

  • 2 takjes rozemarijn

  • Zeezout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in partjes en plaats de aardappelen in een ovenschaal.
  • Ris de rozemarijn blaadjes van de takjes en verdeel de kruiden over de aardappelen.
  • De teentjes knoflook steek je met schil tussen de aardappelen. Schenk de olijfolie er over heen en strooi lekker wat zeezout over de aardappelen.
  • Schuif de ovenschaal in de oven voor 50 minuten. Roer na ongeveer 25 minuten even door de aardappelen heen.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*