Wat hebben wij genoten van deze tarte tatin met zoete tomaatjes. Geserveerd met een lekkere bol burrata erop en afgewerkt met pistache kruimels.
Een tarte tatin wordt vaak gemaakt als zoet baksel met bijvoorbeeld appel of peer. Maar dat een tarte tatin ook perfect is als hartig baksel heb ik je al eerder laten zien met witlof Door de tomaten even te bakken met balsamicoazijn en bruine basterd suiker krijg je hele lekkere gekaramelliseerde tomaten.
Deze tarte tatin zal bij ons vaker op tafel komen. Met een kopje soep erbij heb je meteen een volledige maaltijd. Lekker makkelijk voor in het weekend.
Details
4
15 min. + 30 min. oventijd
Quichevorm
Ingrediënten
1 rol hartige taart deeg
1 bol burrata
50 gr pistache noten
750 gr (gemengde) cherry tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
3 el bruine basterdsuiker
3 el balsamico azijn
1 tl oregano
Klontje boter
Zout & Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de cherrytomaten, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Doe een klontje boter in de pan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg vervolgens de tomaten, de bruine basterdsuiker, de balsamicoazijn en tijm toe. Bak de tomaten een paar minuten mee op een zacht vuur.
- Verdeel de tomaten over de quichevorm. Zorg ervoor dat de tomaten over het gehele oppervlakte verdeeld ligt. Dit geeft het mooiste resultaat zodra de taart uit de vorm komt.
- Bedek de tomaten nu met het deeg. Stop het aan de zijkanten in. Het deeg zit dus geheel in de vorm en hangt er niet overheen. Maak een klein gaatje in het midden van het deeg zodat eventueel vocht kan verdampen. Bak de tarte tatin in 30 minuten gaar.
- Zodra de oven klaar is. Laat je de tarte tatin 5 minuten afkoelen met de ovendeur op een kiertje. Daarna pak je een groot bord en kiep je de taart uit de vorm.
- Scheur de bol burrata in stukken en verdeel over de tarte tatin. Hak de pistache in kleine stukjes en strooi er overheen.