Peren Flammkuchen

Peren Flammkuchen met Geitenkaas

Heb jij al eens Flammkuchen gemaakt? Flammkuchen is een typisch Duits gerecht. Het lijkt op een dunne pizza maar dat is het zeker niet. Zoals de Italianen tomatensaus over de bodem van hun pizza smeren, doen de Duitsers een laag creme fraiche over de bodem verdelen. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten, maar de aller bekendste Flammkuchen wordt gemaakt met ui en spekjes.

Bij deze Flammkuchen heb ik gekozen voor typische herfst ingrediënten zoals peer, geitenkaas en walnoten. Voor mij het ideale weekend recept. Nadat je de rol Flammkuchen deeg hebt uitgerold kun je beginnen met het verdelen van de ingrediënten. In een voor verwarmde oven is je Flammkuchen slechts in 12 minuten klaar.

Details

Personen

4

Tijd

10 min. + 12 min. oventijd

Extra's

Bakpapier

Ingrediënten

  • 1 rol Flammkuchen deeg

  • 125 gr creme fraiche

  • 1 peer

  • 125 gr geitenkaas

  • 125 gr spekreepjes

  • 1 handje walnoten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak dunne plakjes van de peer met bijvoorbeeld een kaasschaaf.
  • Rol het Flammkuchen deeg uit over een bakplaat met bakpapier. Strijk het deeg in met de creme fraiche en strooi er wat zwarte peper overheen.
  • Leg de plakjes peer op het deeg en verdeel de spekjes, geitenkaas en walnoten.
  • Bak de Flammkuchen in ongeveer 12 minuten gaar.
Peren Flammkuchen 1
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*