Ikzelf vind aubergine soms een saaie groente. Je moet er echt wat aan doen om deze groenten op smaak te krijgen. Door het vullen van de aubergine met deze Italiaanse smaakmakers komt de aubergine tot zijn recht. Bij het eten van deze Italiaanse Hasselback aubergine krijg je in een keer een heleboel groenten binnen. Je kunt dit gerecht als bijgerecht serveren voor bij de aardappelen of pasta. Maar het kan ook als hoofdmaaltijd gegeten worden met eventueel een stukje vlees of vis erbij. Waardoor je een koolhydraat beperkt gerecht hebt.
Details
2 – 4
Ingrediënten
2 aubergines
1 of 2 tomaten
1 bolletje mozzarella
45 gr verse pesto
Scheutje olijfolie
Verse basilicum
Zout & peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergines in zodat je een hasselback vorm krijgt. Let op dat je niet te ver in snijdt. Schenk wat olijfolie over de aubergines en bestrooi met wat zout en peper. Plaats de aubergines in een ovenschaal en zet deze voor 25 minuten in de oven.
- Snijd de mozzarella en tomaten in dunne plakjes.
- Haal de aubergines uit de oven en smeer de pesto tussen de aubergine. Verdeel de mozzarella en de tomaten plakken tussen de aubergine. Plaats de aubergine nog ongeveer 10 minuten terug in de oven totdat de mozzarella gesmolten is.
- Bij het serveren maak je de aubergine compleet met wat verse basilicum.