Een lekker snel en makkelijk gerecht voor doordeweeks is deze spaghetti met avocado pesto. Het maken van deze pesto is zo simpel. Enkel alle ingrediënten mixen met de keukenmachine en klaar is je spaghetti saus. Doordat de avocado de basis is van deze pesto is het een zeer romig mengsel. Het is dan ook niet zo’n vloeibare pesto zoals je misschien gewend bent als je aan pesto denkt.
Details
2
20 min.
Keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
200 gr spaghetti
300 gr kippengehakt
1 rijpe avocado
1 teentje knoflook fijn gesneden
40 gr Parmezaanse kaas snippers
Handje verse basilicum
3 el olijfolie
Scheutje citroensap
Zout & peper
Bereidingswijze
- Zet een pan met water op het vuur en kook de spaghetti volgens de verpakking.
- Doe het kippengehakt in een kom met een snufje zout en peper. Kneed alles goed door elkaar en rol er mooie balletjes van. Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak de balletjes in ongeveer 6 minuten goudbruin.
- Halveer de avocado en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees eruit en doe deze samen met de knoflook, Parmezaanse kaas, basilicum, olijfolie, citroensap en een beetje zout en peper in de keukenmachine. Mix alle ingrediënten door elkaar zodat er een smeuïge pesto ontstaat.
- Verdeel de spaghetti over de borden. Plaats de pesto en de kipgehaktballetjes boven op de spaghetti. Strooi nog wat extra Parmezaan over het gerecht heen.