Courgette_met_citroen_en_Parmezaanse_kaas

Courgette met citroen en Parmezaanse kaas van de BBQ

Ben jij het standaard barbecueën met een worst, speklap en huzarensalade ook een beetje beu? Er kan zoveel meer gemaakt worden op de barbecue. Massa’s vlees worden er niet meer gegeten. Het liefste eet ik gewoon een goed stuk vlees of een mooi stukje vis. Aangekleed met lekkere salades of groenten van de barbecue. Ook vind ik het heel leuk om een thema avond te houden. Van voorgerecht tot dessert allemaal uit dezelfde wereldkeuken.

Deze courgette met citroen en Parmezaanse kaas is echt heerlijk. Een topper op een Italiaanse barbecue avond. Zoals je van mij gewend bent is dit ook weer zo’n lekker makkelijk recept zodat jij extra tijd hebt om van de zon, het buitenleven en je gasten te genieten. De courgette doe ik een vershoudbakje. Giet de marinade erover, deksel er op en pas weer open maken als de courgette gegrilld gaat worden. Ik zorg ervoor dat ik de kruiden en de Parmezaanse kaas snippers al klaar heb staan en maak het gerecht aan tafel af.

Details

Personen

4

Tijd

15 min. + 30 min. koelkasttijd

Extra's

BBQ

Ingrediënten

  • 1 courgette

  • 1 citroen

  • 1 teentje knoflook

  • 3 el olijfolie

  • 4 el Parmezaansnippers

  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  • Snijd de courgette in dunne plakken en het knoflookteentje in fijne stukjes.
  • Doe de courgette in een vershoudbakje en voeg de olijfolie, knoflook en het sap van een halve citroen toe. Bewaar de citroenschil om later nog te raspen. Meng alle ingrediënten onder elkaar en laat de courgette 30 minuten marineren.
  • Zorg dat de barbecue op temperatuur is en grill de courgette tot deze aan beide zijde mooie grillstrepen begint te krijgen.
  • Plaats de courgette op een schaal. Rasp de schil van een halve citroen over de courgette. Bestrooi met een beetje zeezout, zwarte peper en als finishing touch de Parmezaanse kaas.
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*