pizzarolletjes

Pizzarolletjes

Mijn neefjes zijn dol op tapas. Ze bedoelen dan eigenlijk gewoon kleine hapjes en vooral de hele tafel vol, zodat er genoeg keuze is om uit te proberen. Wij eten geregeld samen en als wij dan vragen wat ze willen eten is hun standaardantwoord “TAPAS”. Dit recept is dan ook zeer kidsproof maar valt ook bij volwassenen in de smaak. Je kunt deze pizzarolletjes met toppings naar keuze maken. Ik ben deze keer gegaan voor Parmaham met mozzarella.

Details

Aantal

8-10 bites

Tijd

15 min. + 15 min. bakken

Extra's

Bakpapier

Ingrediënten

  • Rol pizzadeeg, vaak zit hier al tomatensaus bij

  • 2 el groene pesto

  • 5 plakken parmaham

  • 1 bol mozzarella dun gesneden

  • 1,5 el olijfolie

  • 1 tl Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Rol het deeg uit en bestrijk deze met de tomatensaus. Verdeel de groene pesto over de tomatensaus.
  • Leg dan de plakken ham op de pizza en als allerlaatste de mozzarella.
  • Rol het deeg strak op en snijd vervolgens de rol in dunne plakken. Je haalt ongeveer 8 tot 10 plakken uit een deegrol. Gebruik een scherp mes hiervoor.
  • Verdeel de pizzaplakken over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Schenk in een kopje de olijfolie met Italiaanse kruiden en roer dit goed door. Bestrijk met een bakkwast alle pizzarolletjes.
  • Bak de pizzarolletjes ongeveer 15 minuten in de oven. Kijk even op jouw verpakking van het pizzadeeg hoelang het deeg in de oven moet.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*