Tagliata_di_manzo

Tagliata di manzo

Jaren geleden zaten mijn man en ik op een terrasje aan het Gardameer. Mijn man zag “tagliata di manzo” op de kaart staan maar wist eigenlijk helemaal niet wat dit was en liet zich verassen door dit te bestellen. Toen zijn bord kwam keek ik even heel jaloers, ook al had ik zelf een heerlijke pizza voor mijn neus staan. Hij zei, dit moet je proeven! Wij zijn die vakantie nog 3 keer teruggegaan naar dit restaurant om enkel dit gerecht te eten. Samen met een bord spaghetti aglio e olio. Thuis in Nederland dachten wij dit moeten wij ook zelf kunnen maken en zie hier beneden het resultaat. Een leuke anekdote…. Dit is een van de weinige recepten die mijn man maakt. Daarna heeft er wel een explosie plaats gevonden in onze keuken en is het opruimen meestal mijn taak. Maar voor dit gerecht kun je mij ’s nachts wakker maken en is dit opruimen absoluut geen probleem. Hij is gewoon ontzettend goed in het vlees klaar maken. Je moet dit gerecht maken als je echt de tijd hebt. Mocht je door tijdgebrek of stress in de keuken niet de juiste aandacht aan het vlees kunnen geven, dan komt het wel eens voor dat het vlees te taai wordt en dat verpest dan toch een heel klein beetje het gerecht.

Details

Personen

2

Tijd

30 min.

Extra's

Zeef, rasp & aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 2 stukken entrecote of biefstuk

  • 1 citroen

  • 6 el olijfolie

  • 2 tenen knoflook

  • 0,5 zakje rucola, uitgaande van een zakje van 75 gr

  • 1 takje verse rozemarijn of 1,5 el gedroogde rozemarijn

  • 50 gr Parmezaanse kaas

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Haal het vlees uit de koelkast en laat dit op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Ik snijd alvast de knoflook in dunne schijfjes en rasp de Parmezaan. Ik gebruik meestal een groot stuk Parmezaan en maak met een dunschiller mooie dunne snippers. Maar je kunt tegenwoordig ook al kant en klare Parmezaansnippers in de winkel kopen.
  • Wrijf het vlees aan beide kanten in met zout, peper en een beetje olijfolie. Zorg ervoor dat de grillpan goed op temperatuur is en schroei het vlees aan beide kanten goed dicht. Haal het vlees meteen uit de pan en vouw het in de aluminiumfolie. Plaats het vlees in de aluminiumfolie in een ovenschaal en laat het vlees nog 5 minuten in de oven staan. Als je het op deze manier doet is je vlees rosé van kleur.
  • Schenk de 6 el olijfolie in de grillpan waar je het vlees in gebraden hebt. Voeg de knoflook en het takje rozemarijn toe. Laat dit op een zacht vuurtje staan, de knoflook mag niet bruin worden. Rasp de schil van de citroen en pers het sap van een halve citroen bij het olijfoliemengsel. Schenk de warme dressing door een metalen zeefje.
  • Haal het vlees uit de oven en laat het nog heel even rusten voordat je het in mooie dunne plakjes gaat snijden.
  • Verdeel de rucola over de borden en plaats de stukjes vlees er bovenop. Schenk de dressing over het vlees en strooi als laatste de Parmezaanse kaas er overheen.

 

2 Comments

  1. De tagliata was heerlijk!!!!

     

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*