Wij zijn echte borrel liefhebbers. Buiten de standaard favorieten, oude kaasblokjes en fuetworst proberen wij er telkens een ander borrelplankje van te maken.
Deze keer heb ik sticky chicken gemaakt, lekker prikken met een prikkertje. De saus is echt makkelijk en sticky. Let erop dat de kip niet te lang op het vuur staat anders wordt de kip misschien te droog.
Details
Bite voor 6-8 personen
20 min.
Keukenweegschaal
Ingrediënten
500 gr kipfilet in blokjes gesneden
50 gr ketchup
50 gr ketjap manis
50 gr honing
50 gr witte basterd suiker
1,5 el mosterd
Een scheutje olijfolie voor het bakken van de kip
Bereidingswijze
- Voor het maken van de saus is een keukenweegschaal handig. Zet een mok op de weegschaal en voeg de ketchup, ketjap, honing, basterdsuiker en mosterd toe. Roer de marinade goed door elkaar.
- Doe de olijfolie in de pan en bak de kip ongeveer 3 minuten rondom bruin. Zodra de kip bruin is, giet je de marinade erbij. Je laat de kip nog ongeveer 8 minuten doorbakken in de marinade.
- Zodra de kip van het vuur af is, zal de saus nog iets indikken.