Italiaans_gehaktbrood

Italiaans gehaktbrood

Toen ik nog thuis woonde, was een van mijn favoriete gerechten van mijn moeder Italiaans gehaktbrood. Was er iemand jarig? Dan aten wij gehaktbrood. Kwamen er gasten eten, dan kwam er een grote ovenschaal op tafel en aten wij gehaktbrood. Als ik nu zelf gasten krijg, maak ik ook geregeld gehaktbrood. Ik wissel wel eens af met de ingrediënten, maar mijn moeder ging altijd voor de Italiaanse versie.

Persoonlijk vind ik het wel erg belangrijk om goed gehakt voor dit recept te gebruiken. Ik koop het gehakt meestal bij de slager. Bij sommige supermarkten vind ik het gehakt na bereiding erg droog. Serveer het gehaktbrood met een salade en een stukje (stok)brood.

Details

Personen

6

Tijd

25 min. + 60 min. oventijd

Extra's

Ovenschaal

Ingrediënten

  • 150 gr gesneden zwarte en groene olijven

  • 150 gr zongedroogde tomaten

  • 1 ui

  • 1 rode paprika

  • 1 kilo half om half gehakt

  • 5 el paneermeel

  • 3 eieren

  • 1 tl paprikapoeder

  • Zout & peper

  • Olijfolie voor het invetten van de ovenschaal

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
  • Doe het gehakt in een kom. Voeg de ui, paneermeel, eieren, paprikapoeder en zout & peper toe. Meng dit alles goed met je handen door elkaar. Voeg vervolgens de paprika, zongedroogde tomaten en olijven door het gehakt en kneed dit nog een keer goed door.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Maak een grote bol van het gehakt en plaats deze in de ovenschaal. Plet het gehakt dan een beetje met je handen, zodat je de vorm van een brood krijgt.
  • Voor extra smaak giet ik altijd wat olie van de zongedroogde tomaten over het gehakt. Plaats de ovenschaal in de oven en bak het gehaktbrood in 60 minuten bruin.
  • Controleer met een satéprikker of het gehakt gaar is.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*