Zoals je misschien al hebt gelezen bij het recept van de “Tzatziki”, hebben wij lieve vrienden die in Kreta woonden. Ook dit lekkere Griekse recept heb ik door hen leren kennen.
Serveer deze feta als voorgerecht of als bijgerecht bij je Griekse maaltijd.
Details
Personen
4
Tijd
10 min. + 40 min. in de oven
Extra's
Aluminiumfolie
Ingrediënten
1 plak feta 200 gr
2 tomaten in dunne schijfjes
1 ui in dunne schijfjes
Bosje verse peterselie
Scheutje olijfolie
Scheutje citroensap
Snufje paprikapoeder en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Vet een ovenschaaltje in met een beetje olijfolie.
- Snijd de feta in 10 repen en leg ze in het ovenschaaltje.
- Tussen de fetarepen verdeel je de schijfjes tomaat en ui.
- Strooi de paprikapoeder en de peper over de feta. Verdeel de peterselie en besprenkel met een scheutje olijfolie en citroensap.
- Dek het ovenschaaltje af met aluminiumfolie en zet de feta 40 minuten in de oven.