Feta_saganaki_uit_de_oven_4

Feta saganaki uit de oven

Zoals je misschien al hebt gelezen bij het recept van de “Tzatziki”, hebben wij lieve vrienden die in Kreta woonden. Ook dit lekkere Griekse recept heb ik door hen leren kennen.

Serveer deze feta als voorgerecht of als bijgerecht bij je Griekse maaltijd.

Details

Personen

4

Tijd

10 min. + 40 min. in de oven

Extra's

Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 plak feta 200 gr

  • 2 tomaten in dunne schijfjes

  • 1 ui in dunne schijfjes

  • Bosje verse peterselie

  • Scheutje olijfolie

  • Scheutje citroensap

  • Snufje paprikapoeder en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Vet een ovenschaaltje in met een beetje olijfolie.
  • Snijd de feta in 10 repen en leg ze in het ovenschaaltje.
  • Tussen de fetarepen verdeel je de schijfjes tomaat en ui.
  • Strooi de paprikapoeder en de peper over de feta. Verdeel de peterselie en besprenkel met een scheutje olijfolie en citroensap.
  • Dek het ovenschaaltje af met aluminiumfolie en zet de feta 40 minuten in de oven.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*