Gegrilde kipfilet met tomaatjes

Ze zeggen niet voor niks “Kip het meest veelzijdige stukje vlees!” In iedere wereldkeuken vind je wel een lekker recept met kip. Mijn favoriet blijft toch de Italiaanse keuken en dit is weer een toppertje. Ik heb de kipfilet gecombineerd met een lekkere topping van tomaatjes met verse basilicum. Als bijgerecht kan ik je spaghetti aglio e olio aanraden. Zo heb je meteen een complete maaltijd op tafel staan. Buon Appetito!

Details

Personen

4

Tijd

30 minuten

Ingrediënten

  • 4 stukken kipfilet

  • 3 tomaten

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 4 el olijfolie

  • Balsamico crème

  • Handje verse basilicumblaadjes

  • 1 tl oregano

  • 1 tl tijm

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Doe 2 eetlepels olijfolie samen met de oregano, tijm, zout en peper in een kommetje en roer dit mengsel goed door elkaar. Wrijf de kipfilets hier mee in en grill de kip in een grillpan.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe dit samen in een kom.
  • Schenk 2 eetlepels olijfolie samen met wat zout en peper bij de tomaten. Voeg als laatste de verse basilicum erbij en roer dit kort door.
  • Plaats de kipfilet op een bord en verdeel de tomaten erover heen. Schenk als finishing touch balsamico crème erover.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*