Pizza Parma met burrata

Pizza’s van de barbecue

In het algemeen sta ik het meeste in de keuken. Maar als er een ding is dat mijn Mr. kan maken dan zijn het wel de beste pizza’s van de barbecue. Wij hebben een ronde pizzasteen op onze barbecue liggen en daar komen de meest lekkere pizza’s vanaf. Je kunt deze pizzasteen op een heleboel plekken kopen. Die van ons komt van campingwinkel de Vrijbuiter. Om er voor te kunnen zorgen dat de pizza’s gaar worden heb je wel een barbecue met een klep nodig.

Je bent van mijn recepten misschien gewend dat ik echt zoveel mogelijk zelf maak maar als er een topproduct is waarom zou je het dan zelf maken? Wij kopen al jaren het pizzadeeg gewoon bij de Boerenbond (Welkoop). Daar koop je een zakje van het merk “Soezie”. Enkel water en olie toevoegen en dan even laten rijzen. Je haalt ongeveer 4 pizzabodems uit een zakje. Nee, ik word echt niet gesponsord maar ik ben gewoon fan šŸ™‚ Mr. maakt er lekkere, dunne, knapperige bodems van. Precies zoals een pizza hoort te zijn.

Wij hebben een beetje geĆ«xperimenteerd en hebben een paar tips voor je. 1) Plaats de pizza bodem op een stuk bakpapier voordat je deze op de pizzasteen legt. Het kan namelijk voorkomen dat de pizza blijft plakken aan de steen en het zou zo’n zonde zijn als je deze niet meer van de steen af krijgt. 2) Bereid alle ingrediĆ«nten voor. Het is erg gezellig om de pizza’s te beleggen bij je gasten aan tafel. Zorg er dus voor dat alles gesneden is en je kruiden en olijfolie bij de hand hebt. 3) Als onze barbecue goed op temperatuur is dan hebben wij in 6 minuten garen de perfecte bodem klaar. Dit kan per barbecue verschillen dus begin met een paar minuten. Blijf niet de hele tijd de klep openen want dan ontsnapt natuurlijk de warmte snel.

Ik vind het erg leuk om een pizza zo speciaal mogelijk te maken. Dus geen pizza Hawai of Caprisosia. Ik deel nu 2 van mijn favoriete pizza toppings met jullie. Het valt mij op dat ze beide vlees bevatten. Maar ik beloof je dat er nog meer varianten voorbij zullen komen en dan zal ik ook aan de vega personen denken. Hier dan mijn top 2: Pizza carpaccio en pizza Parma met burrata.

Ingrediƫnten voor pizza carpaccio

  • 1 pizzabodem

  • 3 el groene pesto

  • 100 gr carpaccio

  • Klein zakje rucola

  • 3 el Parmezaanse kaas snippers

  • 1 el truffelmayonaise

  • 1 el pijnboompitjes

  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  • Bestrijk de pizzabodem enkel met de groene pesto en plaats deze op de barbecue.
  • Zodra de pizzabodem klaar is beleg je deze met de carpaccio. Verdeel kleine hoopjes truffelmayonaise over de carapaccio.
  • Maak af met rucola, Parmezaan snippers en pijnboompitjes. Besprenkel op het laatste met een beetje olijfolie.
Pizza carpaccio

Ingrediƫnten voor pizza Parma met burrata

  • 1 pizzabodem

  • 3 el tomatensaus

  • 0,5 bol mozzarella in plakken gesneden

  • 100 gr serranoham

  • 1 bol burrata

  • Klein zakje rucola

  • Scheutje olijfolie

  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  • Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus en verdeel de mozzarella over de bodem. Plaats de pizza op de barbecue en bak deze gaar.
  • Verdeel de serranoham over de pizza en plaats de rucola er boven op.
  • Plaats de burrata in het midden van de pizza en breng deze op smaak met een snufje peper en schenk een beetje olijfolie over de hele pizza.
Pizza parma met burrata
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*