Eenvoudige Griekse traybake header

Eenvoudige Griekse traybake

Heb je ook wel eens moeite met het bedenken van een gezonde en snelle maaltijd voor doordeweekse drukke (werk)dagen? Ik help je een beetje, kies voor een traybake. Het makkelijke van een traybake is dat je alle verse ingrediënten op een bakplaat of bakblik plaatst. Je kunt eindeloos variëren maar je hoeft dus niet achter het fornuis te staan want de groenten en in dit geval de kip liggen rauw op de plaat. Je hoeft enkel alle ingrediënten te snijden en je oven zorgt voor de rest.

Als ik weer even op de koolhydraat inname aan het letten ben is dit een perfect gerecht en het valt ook nog eens bij het gehele gezin in de smaak. Bij een Griekse maaltijd hoort echt een beetje Tzatziki en dit mag er dan ook gerust bij geserveerd worden. De lekkerste tzatziki maak je natuurlijk zelf. Recept voor tzatziki

Details

Personen

4

Tijd

20 min. + 25 min. oventijd

Extra's

Bakblik of ovenplaat

Ingrediënten

  • 600 gr kipfilet

  • 2 paprika’s

  • 250 gr cherrytomaten

  • 125 gr feta in blokjes gesneden

  • 75 gr Griekse kalamata olijven

  • 1 rode ui

  • 1 citroen

Ingrediënten Marinade

  • 6 el olijfolie

  • 2 teentjes knoflook geperst

  • 1 tl tijm

  • 1 tl oregano

  • 1,5 tl paprikapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de paprika in reepjes, de rode ui in ringen, halveer de cherrytomaten en de citroen in parten.
  • Vet het bakblik in met wat olijfolie of gebruik een bakplaat met een stuk bakpapier. Plaats de kipfilets op de plaat. Als je erg grote kipfilets hebt snijd ik ze meestal even door midden.
  • Verdeel de gesneden groenten en de citroen rondom de kip.
  • Doe alle benodigdheden voor de marinade in een kommetje en roer deze goed door. Ik wrijf de kip meestal even extra in met een bakkwast en schenk de rest van de marinade over het geheel.
  • Zet de traybake in de oven voor 25 minuten.
Eenvoudige_Griekse traybake
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*