Banaan_karamel_taart

Banaan karamel taart

Mijn man was jarig en dat betekend taart! Hij houd ontzettend van banaan en karamel staat op nummer 2. Het leek mij dan ook erg leuk om deze ingrediënten te combineren voor zijn verjaardagstaart. De taart heeft een lekkere bodem van Bastogne koekjes en het bananenroom maakt de taart helemaal af. De taart is makkelijk om te maken. Het moet alleen nog een tijdje opstijven in de koelkast.

Details

Personen

8 – 10

Tijd

45 min. + 3 uur koelkasttijd

Extra's

Springvorm 24 cm, bakpapier, mixer

Ingrediënten

  • 1 pak bastognekoekjes

  • 100 gr boter

  • 4 bananen

  • 3 el karamel dessertsaus + een beetje extra ter garnering

  • 500 ml slagroom

  • 2 zakjes Klopfix – slagroomversteviger

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 el citroensap

Bereidingswijze

  • Bekleed de springvorm met een stuk bakpapier.
  • Maak van de Bastogne koekjes kruimels door middel van een keukenmachine of doe de koekjes in een diepvrieszakje en plet ze dan bijvoorbeeld met een deegroller. Bewaar 2 koekjes ter decoratie van de taart.
  • Smelt de boter in een pannetje en meng vervolgens de boter met de koekkruimels. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet de koekbodem 30 minuten in de koelkast.
  • Snijd 2 bananen in plakjes en verdeel deze over de koekjesbodem. Schenk de karamelsaus over de bananenplakjes heen.
  • Doe de slagroom samen met de vanillesuiker en de Klopfix in een mengkom. Mix de slagroom bijna stijf. Prak met een vork 1,5 banaan fijn en doe dit bij de slagroom. Mix de banaan nog even kort door.
  • Verdeel het slagroommengsel over de taartbodem heen. Snijd de laatste halve banaan in plakjes. Smeer de bananenplakjes door middel van een bakkwast in met een beetje citroensap. Dit zorgt ervoor dat de banaan niet gaat verkleuren. Verdeel de plakjes over de slagroom heen. Verkruimel de laatste 2 Bastogne koekjes en verdeel de kruimels over de bovenzijde van de taart. Schenk ook nog een beetje extra karamelsaus over de bovenzijde.
  • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Doe je dit niet lang genoeg bestaat de kans dat je de taart niet netjes in punten kunt snijden. De smaak zal er niet door veranderen 😉

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*