Tzatziki

Tzatziki

Als klein meisje ben ik verschillende keren met mijn familie op vakantie geweest in Kreta. Hier woonden vrienden van mijn ouders. Een keer waren wij er zelf een hele week om hun bruiloft mee te maken. Ik was één van hun bruidsmeisjes. Een herinnering voor het leven. Wat een heerlijk eiland is Kreta toch. Zonnetje, Damnonibeach, leuke dorpjes, olijfbomen zover je kunt kijken en lekker eten.

Ik heb een paar typisch Griekse recepten van hen gekregen en deze wil ik graag met jullie delen. Ik ga starten met Tzatziki. Dit is een lekkere romige saus die natuurlijk niet mag ontbreken bij een echte Griekse maaltijd. Maar ook lekker als dip bij de borrel.

Details

Personen

4 – 6

Tijd

15 min. + 1 uur in de koelkast

Extra's

Knoflookpers, zeef of vergiet

Ingrediënten

  • 250 ml Griekse yoghurt

  • 0,5 komkommer

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el dille

  • 1 el olijfolie

  • Scheutje citroensap

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snijd het uiteinde van de komkommer af en rasp de komkommer in grove reepjes boven de zeef of vergiet.
  • Laat de komkommer goed uitlekken. Om dit te versnellen kun je het beste met een lepel de komkommerreepjes tegen de wand van het vergiet of de zeef aandrukken om het grootste vocht eruit te drukken.
  • Doe de yoghurt in een mengkom en knijp 1 teentje knoflook boven de yoghurt uit. Voeg een eetlepel olijfolie toe.
  • Verdeel de dille over de yoghurt. Voeg nu een scheutje citroensap toe en als laatste meng je de uitgelekte komkommer door de yoghurt.
  • Meng het geheel tot een mooie massa. Voeg naar smaak zout en peper toe. Met de peper mag je best royaal zijn.
  • Laat de Tzatziki minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Tzatziki brood

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*