Een echte klassieker is deze bolognesesaus, die ook nog eens in de smaak valt bij het hele gezin. Als ik bolognesesaus maak, dan maak ik meteen een grote portie zodat wij de dag er na ook nog van kunnen eten. Wel zo makkelijk met ons drukke gezinsleven. Meestal eten wij deze saus met spaghetti en een groene salade. Maar wist je dat je deze saus ook perfect kunt gebruiken als basis voor je lasagne?
Mocht je nou een restje bolognesesaus over hebben. Maak dan eens deze lekkere bolognese-quiche
Details
6
30 min. + 2,5 uur op het vuur
Ingrediënten
500 gr half om half gehakt
100 gr fijne spekreepjes
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
1 ui
800 gr tomatenblokjes met knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
100 ml water
100 ml melk
1 runderbouillonblokje
1 laurierblaadje
Scheutje olijfolie
Zout & peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui, snijd de bleekselderij in blokjes en rasp de wortel en snijd deze ook in blokjes.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de spekblokjes. Voeg vervolgens de ui, bleekselderij en wortel toe. Laat dit 10 minuutjes op een zacht vuur stoven.
- Voeg nu het gehakt erbij en kruid het met zout en peper. Zet het vuur iets hoger en bak het gehakt rul.
- Schenk er nu 100 ml water bij en verkruimel het bouillonblokje. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg nu de tomatenblokjes, de tomatenpuree, het laurierblaadje en de melk toe. Roer alles goed door elkaar.
- Tijd om te relaxen! De saus moet minimaal 2 uur op het vuur staan. Je hoeft enkel af en toe te roeren.
- Serveer de bolognesesaus met je favoriete pasta en sla.