Zelf bolognesesaus maken

Zelf Bolognesesaus maken

Een echte klassieker is deze bolognesesaus, die ook nog eens in de smaak valt bij het hele gezin. Als ik bolognesesaus maak, dan maak ik meteen een grote portie zodat wij de dag er na ook nog van kunnen eten. Wel zo makkelijk met ons drukke gezinsleven. Meestal eten wij deze saus met spaghetti en een groene salade. Maar wist je dat je deze saus ook perfect kunt gebruiken als basis voor je lasagne?

Mocht je nou een restje bolognesesaus over hebben. Maak dan eens deze lekkere bolognese-quiche

Details

Personen

6

Tijd

30 min. + 2,5 uur op het vuur

Ingrediënten

  • 500 gr half om half gehakt

  • 100 gr fijne spekreepjes

  • 1 winterpeen

  • 2 stengels bleekselderij

  • 1 ui

  • 800 gr tomatenblokjes met knoflook

  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • 100 ml water

  • 100 ml melk

  • 1 runderbouillonblokje

  • 1 laurierblaadje

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui, snijd de bleekselderij in blokjes en rasp de wortel en snijd deze ook in blokjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de spekblokjes. Voeg vervolgens de ui, bleekselderij en wortel toe. Laat dit 10 minuutjes op een zacht vuur stoven.
  • Voeg nu het gehakt erbij en kruid het met zout en peper. Zet het vuur iets hoger en bak het gehakt rul.
  • Schenk er nu 100 ml water bij en verkruimel het bouillonblokje. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg nu de tomatenblokjes, de tomatenpuree, het laurierblaadje en de melk toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Tijd om te relaxen! De saus moet minimaal 2 uur op het vuur staan. Je hoeft enkel af en toe te roeren.
  • Serveer de bolognesesaus met je favoriete pasta en sla.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*