Na twee avonden genoten te hebben van spaghetti bolognese bleef er een klein restje over. Het was te weinig om er nog een avond met het gezin van te eten en weggooien is geen optie. Zo ontstond deze lekkere bolognese quiche. Heerlijk als simpele maaltijd voor in het weekend bij een kop soep of als warm hapje bij de borrel. Je moet dus wel eerst deze lekkere bolognesesaus maken voordat je deze quiche kunt maken. Ik heb een langwerpige quichevorm gebruikt en dan heb je 1/4 van de saus nodig. Als je een grote ronde quiche wilt maken kan dit natuurlijk ook, maar raad ik je aan de helft van het bolognese recept te gebruiken.
Details
4
25-30 min.
Langwerpige quichevorm
Ingrediënten
1/4 bolognesesaus
3,5 plakje bladerdeeg ontdooid
1 bol mozzarella
Boter voor het invetten van de vorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de quichevorm in met wat boter of bakspray.
- Bekleed de quichevorm met de bladerdeeg en verdeel de bolognesesaus.
- Snijd de mozzarella in plakken en plaats bovenop de bolognesesaus.
- Bak de quiche in 25-30 minuten goudbruin.