Friet_parmezaan

Frietjes met Parmezaan en truffelmayonaise

Ik zag verschillende keren foto’s op social voorbij komen van bekenden die op bezoek waren geweest bij de “Brute friterie” van Hans van Wolde. Elke keer zag ik weer die frietjes met truffel voorbij komen. Wat een fantastisch idee, “doei curry en mayonaise”. Wij gaan deze keer voor frietjes op hoog niveau. Dus “hallo Parmezaanse kaas en truffelmayo”. Zie beneden hoe je zelf truffemayonaise kunt maken. Ga je liever voor de snelle variant koop je gewoon kant en klare truffelmayo.

Ooit staat er een Airfryer op mijn verlanglijstje maar zo lang ik deze nog niet heb maak ik de frietjes in de oven. Dus mocht jij wel over een Airfryer beschikken kun je uiteraard daar ook de friet in bereiden.

Details

Personen

2

Tijd

10 min. + 20 min. oventijd

Extra's

Bakpapier

Ingrediënten

  • 2 portie frietjes

  • 2 el truffelmayonaise

  • Parmezaanse kaas

  • Scheutje truffelolie

  • 1 el peterselie

  • Zout en zwarte peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Leg de frietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de frietjes met een scheutje truffelolie en bak de frietjes vervolgens goudbruin. Mijn favoriete ovenfrietjes zijn de Supercrunch frietjes van Aviko.
  • Zodra de frietjes uit de oven zijn breng je ze op smaak met een beetje zout. Verdeel de truffelmayonaise over de frietjes en rasp naar wens zoveel Parmezaan als je wilt. Als finishing touch een beetje peterselie en zwarte peper voor een classy uitstraling.

Zelf truffelmayonaise maken

  • 1 el mayonaise

  • 1 el slasaus

  • 1 tl truffeltapenade

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten door elkaar. Ik wilde graag de saus gelijkmatig over de friet verdelen. Ik heb de saus daarom in een boterhammenzakje gedaan en het puntje eraf geknipt. Zo kun je de saus mooi verdelen.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*