Balsamico_kip_traybake_4

Balsamico kip traybake

Laatste deelde ik al een recept voor een Griekse traybake met jullie. Het maken van een traybake is mij zo goed bevallen dat ik hier nog veel meer mee wilde experimenteren. Ik heb zelf een gezin met jonge kinderen. Mijn ouders noemden dit “de tropenjaren”. Ik vind het belangrijk om iets gezonds voor de kinderen op tafel te zetten. Maar dit kost vaak tijd en soms ben je gewoon op. Als je een traybake maakt sta je in verhouding veel minder in de keuken. De oven doet zijn werk. De pannen hoeven niet uit de kast. Je kunt de vaatwasser inrichten misschien weer een dagje overslaan. Tijd over om misschien nog even met de stofzuiger door het huis te jagen. Voor je het weet zijn de tropenjaren voorbij en denk je nog eens terug aan die tijd en mag je jezelf een schouderklopje geven. Je hebt het goed gedaan en hebt de kinderen lekker en voedzaam laten eten.

Ik heb zelf ervaren dat als je de traybake in een bakblik maakt de smaken er beter intrekken dan dat je het op een bakplaat met bakpapier doet. Ook komt er wel wat vocht op de plaat te liggen en dit is net wat makkelijker in een bakblik.

Details

Personen

4

Tijd

20 min. + 25 min. oventijd

Extra's

Bakblik of ovenplaat

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet

  • 600 gr voorgekookte krieltjes

  • 1 courgette

  • 250 gr cherrytomaten

  • 2 rode uien

  • 4 tenen knoflook in de schil

  • 2 takjes rozemarijn

  • 6 el balsamicoazijn

  • 3 el olijfolie

  • 3 tl suiker

  • 3 tl citroensap

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de courgette in blokjes, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in parten.
  • Vet het bakblik in met wat olijfolie en plaats de kipfilets in het blik. Als je erg grote kipfilets hebt snijd ik ze meestal even door midden.
  • Verdeel de gesneden groenten en de krieltjes rondom de kip. Steek de teentjes knoflook met schil tussen het gerecht.
  • Doe de balsamicoazijn, olijfolie, suiker, citroensap in een kommetje. Meng de ingrediënten goed door elkaar en verdeel de marinade over het bakblik. Strooi wat zout en peper erover heen en leg tot slot de rozemarijn takjes boven op de ingrediënten.
  • Zet de traybake in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Balsamico_kip_traybake_1
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*