Zodra de maand oktober is aangebroken, begint het pompoenen seizoen. Bij ons in de buurt worden pompoenen gekweekt en het is een pracht om te zien hoe deze pompoenen op het land liggen. Ik ben nog niet heel lang bekend met het koken van pompoen. Ik kende de pompoen enkel van het uithollen met Sint Maarten. Maar soep met pompoen is een echte aanrader. Ik kan mij ook nog wel herinneren dat het veel werk was om de pompoen te snijden dus ik heb het mij wel een beetje makkelijk gemaakt met een zakje gesneden pompoenblokjes van de versafdeling. Deze soep is vol van smaak en ook nog eens harstikke gezond. Een echte herfsttopper!
Details
4 – 6
15 min. + 30 min. kooktijd
Staafmixer
Ingrediƫnten
1 zakje pompoenblokjes 400 gr
2 tomaten
2 wortels
1 ui
1 laurierblaadje
Groente bouillonblokjes voor 1 liter water
125 ml kookroom
Scheutje olijfolie
Zwarte peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de wortel en tomaat in plakjes.
- Schenk een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui op een middelhoog vuur glazig. Voeg vervolgens de wortel, pompoen en tomaat toe en laat het nog 5 minuten bakken.
- Giet 1 liter water in de pan en voeg de groente bouillonblokken en het laurierblaadje toe. Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens 30 minuten koken op een klein vuur.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer. Zorg ervoor dat je van te voren het laurierblaadje eruit hebt gehaald.
- Schenk de kookroom erbij en breng de soep aan de kook. Laat het vervolgens nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met een beetje zwarte peper.