Asperges met Parmezaan en basilicumsaus

Asperges blijven mij ieder jaar uitdagen om er weer een nieuwe creatie van te maken. Ook al ben ik helemaal fan van asperges op traditionele wijze. Dit keer een aspergerecept met een Italiaans tintje, namelijk met Parmezaanse kaas en basilicumsaus. Ik ben dol op de Italiaanse keuken, dus het verbaasde mij dat ik dit nog niet eerder heb geprobeerd. Ik merk dat ik erg vaak Parmezaanse kaas in de keuken gebruik, iedere keer is het een perfecte finishing touch.

Serveer deze Italiaanse witte asperges met eventueel een beetje pasta of met gebakken krieltjes. Vergeet niet van de aspergeschillen een lekkere pan aspergesoep te maken. Weggooien is zonde! Zie hier het recept voor de beste Limburgse aspergesoep

Details

Personen

4

Tijd

30 min.

Extra's

Knoflookpers

Ingrediënten

  • 1 kilo witte asperges

  • 2 gekookte eieren in stukjes

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 el boter

  • 125 ml groentebouillon

  • 125 ml kookroom

  • 2 el citroensap

  • 2 el verse basilicum fijngehakt

  • 4 el Parmezaanse kaas snippers

  • Zout & zwarte peper

Bereidingswijze

  • Schil de asperges en snijd de uiteindes ervan.
  • Leg de asperges in een laagje water in een pan en met een beetje zout. Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en houd het water tegen de kook aan. De asperges zijn na ongeveer 15-20 min gaar.
  • Smelt de boter in een pannetje en knijp de knoflook uit met de knoflookpers. Bak de knoflook ongeveer 2 minuten op een zacht vuur.
  • Voeg de bouillon, kookroom en citroensap toe en breng de saus aan de kook. Laat het vervolgens inkoken. Mocht je de saus te dun vinden kun je nog een beetje allesbinder toevoegen.
  • Voeg tot slot de fijngehakte basilicum toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Plaats de asperges op een mooie schaal. Schenk de saus over de asperges en verdeel het ei en de Parmezaan snippers.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*