Mango_kwarktaart_met_Licor43

Mango kwarktaart met Licor 43

Een heerlijke afsluiter van de dag is deze mango kwarktaart met Licor 43. De taart is makkelijk te maken en moet een tijdje opstijven in de koelkast. Het is een taart maar ik serveer deze lekkernij eigenlijk altijd als dessert.

In 2008 liep ik stage in Mallorca. In deze tijd werd deze likeur een trend en nam ik zelfs een fles mee naar huis. Niet wetende dat het ook al was overgewaaid naar Nederland. De smaak van fruit met Licor 43 is echt perfect. In Mallorca dronken wij deze likeur met een scheutje melk en ijsblokjes. Heeeerlijk!

Ik heb een hekel aan mango snijden, teveel gedoe dus ik ga lekker voor de mangoblokjes uit de diepvries. Maar misschien ben jij wel die mango kampioen die er in één keer mooie blokjes van weet te maken. Be my guest! 🙂

Details

Personen

10 – 12 plakken

Tijd

30 min. + 3 uur in de koelkast

Extra's

Cakevorm lengte 30 cm, vershoudfolie, staafmixer, mixer

Ingrediënten

  • 250 gr mango (diepvries), naar wens extra mango ter garnering

  • 1 pak lange vingers

  • 500 gr magere kwark

  • 250 ml slagroom

  • 100 ml Licor 43

  • 6 el suiker

  • 8 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  • Laat de mangoblokjes ontdooien en pureer ze vervolgens met de staafmixer.
  • Bekleed de cakevorm met huishoudfolie. Zorg dat de folie royaal over de rand heen hangt zodat je de taart makkelijk uit de vorm kunt trekken als deze klaar is.
  • Neem een kom met koud water en laat de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten weken.
  • Doe de slagroom samen met 3 el suiker in een kom en klop deze met de mixer bijna stijf. Voeg vervolgens de kwark, de gepureerde mango, 3 el suiker en de Licor 43 toe. Mix nog even kort door.
  • Verwarm 10 el water in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze vervolgens een voor een in het pannetje met warm water. Blijf roeren zodat de gelatineblaadjes geheel oplossen. Het roeren is erg belangrijk anders kun je klontjes krijgen.
  • Doe de gelatine bij het kwarkmengsel en roer het goed door elkaar.
  • Begin met een laag kwark in de bakvorm en verdeel dan een laag lange vingers erover en wissel zo af. Eindig met een laag lange vingers.
  • Zet de kwarktaart 3 uur in de koelkast.
  • Bij het serveren kun je de taart eventueel nog met extra mango versieren.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*