Butterchicken

Butter Chicken

Butter chicken is een heel bekend gerecht uit de Indiase keuken. De kip wordt eerst gemarineerd en moet minimaal 30 minuten in de koelkast staan. Ik heb er voor gekozen om deze boterzachte kip te serveren met naanbrood, maar je kunt uiteraard ook lekker wat rijst erbij koken.

Waarschijnlijk heb je de Garam Masala kruiden nog niet tussen de kruidenpotjes staan. Maar deze kruiden zijn echt nodig voor het maken van deze “butter chicken”. Houd je van een beetje pit? Voeg dan nog 1 theelepel chilipoeder toe als je de kip gaat marineren. Eigenlijk hoor je het nog af te maken als finishing touch met wat verse koriander. Ze zeggen wel vaker over koriander “of je houd er van, of je houd er niet van”.

Details

Personen

4

Tijd

30 minuten + 30 min. in de koelkast

Extra's

Staafmixer

Ingrediënten

  • 4 stuks flatbread of naanbrood

  • 400 gr kipfilet

  • 2 uien

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 100 ml kookroom

  • 2 el Griekse yoghurt

  • 2 el olijfolie

  • 2 el ongezouten roomboter

  • 2 el Garam Masala

  • 2 tl paprikapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 2 tl citroensap

  • Snufje kaneel

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in blokjes en snijd de knoflook in kleine stukjes, doe ze in een kom. Je gaat nu de kip marineren met de Griekse yoghurt, citroensap, 1 el Garam Masala, 1 tl paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper. Meng alles goed door elkaar en zet de kip afgedekt in de koelkast. Laat de kip min. 30 minuten marineren.
  • Snipper de ui en verhit de olijfolie in de pan. Bak de uien op een klein vuur glazig. Voeg vervolgens 1 el Garam Masala, 1 tl paprikapoeder, een snufje kaneel en zout toe.
  • Voeg de tomatenblokjes bij de uien en giet de slagroom erbij. Breng het geheel aan de kook en pureer de saus met de staafmixer tot een gladde saus.
  • Schenk de kip bij het tomatenmengsel. Zet een deksel op de pan en laat de kip in 15 minuten gaar worden in de saus.
  • Verwarm het grillapparaat of de oven, voor het afbakken van het flatbread / naanbrood. Volg de instructies op de verpakking.
  • Zodra de kip klaar is voeg je 2 el boter bij de saus en breng je deze op smaak met zout en peper.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*