Varkenshaasje_met_honingport_druiven

Varkenshaasje met honingport druiven

Dat een stukje varkenshaas met een zoete smaak goed te combineren valt, kon je al eerder terug zien bij het recept van varkenshaasje met cranberry compote. Maar dit is ook een knaller. Ik ben echt fan van deze lekkere honingport druiven. Het gerecht ziet er uit alsof jij je weer gigantisch in de keuken hebt uitgesloofd. Maar hey je gasten hoeven niet te weten dat dit varkenshaas recept binnen 20 minuten klaar is. De druiven in de saus gaan hup met schil en al de pan in. Geen ingewikkelde zaken op de mooiste dagen van het jaar.

Een tipje mocht je het gerecht kidsproof of voor zwangere dames willen maken haal dan reeds een gedeelte van de druiven uit de pan voordat je de port erbij doet. De port wordt er op het laatste bij gedaan en ik ben er niet helemaal zeker van dat alle alcohol weer is vervlogen voordat het over het vlees verdeeld wordt.

Details

Personen

4

Tijd

20 min.

Ingrediënten

  • 500 gr varkenshaas

  • Een flinke tros rode druiven

  • 4 el rode port

  • 1 el honing

  • Klontje boter

  • Allesbinder

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Voor het bakken van het vlees gebruik ik het liefste een koekenpan met deksel. Daardoor blijft het vlees sappig van binnen. Wrijf het vlees in met wat zout en peper. Doe een klontje boter in de pan en schroei het vlees rondom dicht. Zet het vuur omlaag en doe dan de deksel op de pan zodat het vlees van binnen gaar kan worden. Het vlees moet vooral niet droog komen te staan. Een scheutje water erbij is vaak al voldoende. Na ongeveer 8 minuten zal het vlees rosé van binnen zijn. Wil je zeker weten dat het vlees gaar genoeg is snijd dan al een stuk open. Haal het vlees uit de pan en snijd het in plakken van ongeveer 2 cm.
  • Haal de druiven van het takje af en spoel de druiven even af onder de kraan.
  • Doe een klontje boter in een pan en voeg de druiven samen met een eetlepel honing toe. Laat de druiven ongeveer 5 minuten op een laag vuur karamelliseren. Blus de druiven af met de port.
  • Om er een echte saus van te kunnen maken voeg je een beetje Allesbinder toe. Bind de saus zo dik als je wenst.
  • Plaats de varkenshaas op een schaal en verdeel de honingport druiven over het vlees.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*