Varkenshaas_met_cranberry_compote

Varkenshaasje met cranberry compote

Ik vind een stukje varkenshaas tijdens het Kerstdiner altijd een veilige keuze. Varkenshaas is een vleessoort wat vaak door jong en oud wordt gegeten. Tweede voordeel is dat het met bijna alles te combineren valt van aardappelgratin tot verschillende groenten. De varkenshaas is een perfecte toevoeging. Derde voordeel is dat het vlees makkelijk en snel te bereiden is. Door het te serveren met cranberry compote heb je meteen luxe uitziend gerecht op tafel staan. Wist je dat het maken van cranberry compote een klusje is van nog geen 10 minuten? En je bereid het met slechts 3 ingrediënten!

Ik vind het wel belangrijk om een goed stukje vlees te hebben. Koop je vlees bijvoorbeeld bij de plaatselijke slager. Als ik eens vlees koop bij de supermarkt dan koop ik het het liefst bij de Plus. Je proeft dan echt het verschil. Ook is een varkenshaasje het lekkerst als het nog een beetje rosé van binnen is.

Details

Personen

4

Tijd

20 min.

Ingrediënten

  • 500 gr varkenshaas

  • 150 gr cranberry’s

  • 85 ml water

  • 3 el suiker

  • Klontje boter

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Voor het bakken van het vlees gebruik ik het liefste een koekenpan met deksel. Daardoor blijft het vlees sappig van binnen. Wrijf het vlees in met wat zout en peper. Doe een klontje boter in de pan en schroei het vlees rondom dicht. Zet het vuur omlaag en doe dan de deksel op de pan zodat het vlees van binnen gaar kan worden. Het vlees moet vooral niet droog komen te staan. Een scheutje water erbij is vaak al voldoende. Na ongeveer 8 minuten zal het vlees rosé van binnen zijn. Wil je zeker weten dat het vlees gaar genoeg is snijd dan al een stuk open. Haal het vlees uit de pan en snijd het in plakken van ongeveer 2 cm.
  • Spoel de cranberry’s even af onder de kraan. Ik kijk de cranberry’s altijd even snel na of er geen kleine takjes meer aan zitten en of er geen slechte cranberry’s tussen zitten.
  • Doe het water in een pannetje. Doe meteen de suiker erbij. Roer de suiker door het water, zodra de suiker is opgelost mogen de cranberry’s erbij. Zodra het aan de kook is laat je het 5 minuten op een laag vuur koken. Door de warmte knappen de velletjes van de cranberry’s open en ontstaat er een mooie rode compote.
  • Doe het vlees op een schaal en verdeel de cranberry compote over het varkenshaasje.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*