Ik heb lang getwijfeld of ik dit dessert wel online ging zetten. Want eigenlijk is hier weinig zelf gemaakt aan maar het is lekker, makkelijk en ook nog eens feestelijk. Perfect voor de feestdagen! De Fudgesaus wordt lauwwarm over het ijs gegoten en gegarneerd met salted caramel mini meringues. Deze lekkere meringues kwam ik tegen op de bakkersafdeling bij Albert Heijn XL.
Details
4
15 min.
Ingrediƫnten
8 bollen vanille-ijs
75 ml slagroom
150 gr Fudge karamel + een paar blokjes extra ter garnering
Salted caramel mini meringues
Bereidingswijze
- Doe de slagroom in een steelpannetje. Verwarm de slagroom op een laag vuur.
- Voeg de Fudge toe. Door de warmte zal de Fudge langzaam gaan smelten. Blijf goed roeren tot de saus klaar is.
- Snijd wat extra Fudge blokjes in kleine stukjes. Deze Fudgestukjes kun je gebruiken om het ijs te decoreren.
- Doe 2 bollen vanille-ijs per persoon in een kommetje. Schenk de lauwwarme Fudgesaus over het ijs. Decoreer het ijs met de Fudgestukjes en de salted caramel mini meringues.