Tomatenrisotto_ met_Parmaham_en_ ricotta

Tomatenrisotto met Parmaham en ricotta

Het is eigenlijk pas sinds kort dat ik “risotto” ontdekt heb. Als ik dan mocht kiezen als ik Italiaans deed koken ging ik toch heel vaak voor de pasta, maar oh wat is dit lekker. Risotto is lekker smeuïg en kan met heel veel verschillende ingrediënten gemaakt worden. Ik heb er voor gekozen om deze keer risotto met tomaat te maken omdat ik hoopte dat deze ook bij mijn kinderen in de smaak zou vallen en ja hoor bordjes waren leeg! Alleen de rucola heb ik bij de kids achterwege gehouden.

Onderstaand recept hebben wij met 2 volwassenen en 2 kinderen gegeten en er is een restje overgebleven. Dus mocht je dit voor 4 volwassenen met grote honger willen maken zal je misschien iets meer moeten maken.

Details

Personen

3 – 4

Tijd

30 min.

Ingrediënten

  • 250 gr risottorijst

  • 1 ui

  • 3 tomaten

  • 1 liter groentebouillon

  • 1 el (gedroogde) basilicum

  • 4 el Parmezaanse kaas snippers

  • 6 el ricotta kaas

  • 8 plakken Parmaham

  • Zakje rucola

  • Scheutje olijfolie

  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snijd de tomaten klein.
  • Schenk een scheutje olijfolie in een ruime (wok)pan en fruit de ui glazig.
  • Maak ondertussen de bouillon klaar.
  • Voeg vervolgens de tomaat en risottorijst bij de ui en bak dit ongeveer 2 minuten. Blijven roeren.
  • Schenk nu de bouillon bij de rijst en kook de risotto onafgedekt in ongeveer 20 minuten gaar. Het is belangrijk dat je regelmatig blijft roeren. De risotto is klaar als het vocht verdampt is.
  • Zodra de rijst klaar is verdeel je de Parmezaanse kaas en de basilicum en roer je dit onder elkaar tot de Parmezaan gesmolten is.
  • Schep de risotto op de borden. Plaats er 2 plakken Parmaham bovenop, een handje rucola en een flinke eetlepel ricotta. Schenk een klein beetje olijfolie over de ricotta en breng op smaak met een beetje zwarte peper.
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*