Tomatenquiche_met_oude_kaas_2

Tomaten quiche met oude kaas

Deze week is het de week zonder vlees en zuivel. Nu vind ik zuivel vervangen een dingetje ik ben namelijk gek op kaas. Maar ik ben het er helemaal mee eens dat vlees niet altijd een toevoeging van je maaltijd hoeft te zijn. Deze quiche met tomaten en oude kaas is echt een lekker hapje en je mist echt niet dat extra stukje vlees.

Zelf maak ik een quiche vaker in het weekend maar het is ook een lekkere maaltijd om te serveren bij de (Paas)brunch. Het is ook een goed gerecht om restjes uit de koelkast op te maken. Je kunt er allerlei soorten groenten, kaas, olijven en noten in verwerken.

Door de toevoeging van tomaat aan de quiche kan er vocht vrijkomen. Dit voorkom je door gaatjes in de bodem te prikken en met een laagje paneermeel te bestrooien. Het vocht van de vulling trekt hierdoor grotendeels in het paneermeel in plaats van in de bodem.

Details

Personen

4-6

Tijd

15 min. + 30 min. oventijd

Extra's

Quichevorm

Ingrediënten

  • 1 rol quiche of hartige taart deeg

  • 100 gr geraspte oude kaas

  • 4 tomaten

  • 1 ui

  • 4 eieren

  • 125 gr creme fraiche

  • 2 tl gedroogde basilicum

  • 2 el paneermeel

  • Boter voor het invetten van de quichevorm

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui en de tomaten in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes van de tomaten.
  • Vet de quichevorm in met boter. Bekleed de quichevorm met het deeg en zorg dat de randen goed aansluiten. Prik met een vork meerdere gaatjes in het deeg en verdeel het paneermeel over de de bodem.
  • Verdeel de uien en de tomaten over de bladerdeegbodem.
  • Kluts de eieren en doe deze samen met de creme fraiche, oude kaas, basilicum en een beetje zout en peper in een kom. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en schenk het mengsel vervolgens over de tomaten heen.
  • Bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*