Quesadilla’s zijn typisch Mexicaans. Het wordt ook wel een Mexicaanse tosti genoemd want er is volop gesmolten kaas aanwezig. De keuze is reuze want je kunt de quesadilla’s vullen naar wens. Je vult ze bijvoorbeeld met kip of tomaat en avocado. Alleen de kaas mag niet ontbreken. Ik ben voor iets meer pit gegaan en heb voor een licht pittige gehakt vulling gekozen. Houd jij van erg veel pit? Dan mag er gerust iets meer sambal bij.
Deze quesadilla is een heerlijk warm hapje voor bij de borrel. Maak er nog een lekker chili dipsausje bij. Meng 125 gr roomkaas met 5 el chilisaus, snufje zwarte peper en een scheutje citroensap. Dippen maar!
Details
12 hapjes
20 min.
Ingrediënten
3 tortilla wraps
250 gr gemengd gehakt
1 tl sambal
2 el ketjap
1 stengel bos ui in ringetjes
100 gr geraspte kaas
Klontje boter
Bereidingswijze
- Doe een klontje boter in de pan en bak het gehakt rul met de sambal en ketjap. Bak dit ongeveer 5 minuten tot dat het gehakt gaar is.
- Bedek de helft van de wrap met wat geraspte kaas. Schep het gehakt er boven op en verdeel er een paar ringetjes bosui overheen en eindig weer met geraspte kaas.
- Vouw de wrap dubbel en bak de wrap op een laag vuur in een droge koekenpan. Plaats een deksel op de pan. Door de warmte in de pan smelt de kaas sneller. Keer halverwege om zodat de kaas aan beide zijden goed kan smelten. Herhaal deze stappen met de overige wraps.
- Snijd de wraps in 4 puntjes per wrap.