Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep, ik hou er van. Het is voor mij een jeugdsentiment. Vroeger kregen wij thuis Chinese tomatensoep van Unox die je aan moest lengen met een blik water. Lekker soppen met een broodje kaas. Deze soep was alleen niet zo zoet als de soep die je bij de Chinees kreeg. Verder kan ik mij van de soep van de Chinees herinneren dat er weinig groenten of andere vulling in de soep zaten. Dit recept zorgt voor een rijkelijk gevulde soep. Mocht je de soep nog meer willen vullen kun je er bijvoorbeeld nog mihoen, reepjes omelet of hamreepjes aan toevoegen.

Details

Personen

6

Tijd

30 min.

Ingrediënten

  • 1 kipfilet

  • 1 liter kippenbouillon

  • 1 pakje gezeefde tomaten

  • 1 ui

  • 1 stengel bos-ui

  • 1 winterpeen

  • 1 kleine prei

  • 100 gr taugé

  • 3 el suiker

  • 3 el ketjap

  • 5 el appelmoes

  • 2 el maizena

  • 1 tl gemberpoeder

  • Scheutje azijn

  • Scheutje olie

Bereidingswijze

  • Snipper de ui. Bak de ui glazig samen met een scheutje olie en de gemberpoeder in de soeppan.
  • Snijd de prei in ringen en de wortel in reepjes.
  • Voeg de kippenbouillon, gezeefde tomaten, suiker, ketjap, appelmoes en azijn toe. Breng de soep aan de kook.
  • Voeg de kipfilet in zijn geheel en de wortel en prei toe. Laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Haal de kipfilet uit de soep en trek deze met twee vorken uit elkaar. Doe de reepjes kip terug bij de soep.
  • Maak een papje van de maizena en roer dit door de soep.
  • Doe de tauge bij de soep en laat dit nog enkele minuten meegaren.
  • Serveer de soep en verdeel er nog een paar ringetjes bosui over.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*