Spaghetti_met_limoncello_roomsaus

Spaghetti met Limoncello roomsaus

De afgelopen jaren is Limoncello erg populair. Deze friszure citroen likeur wordt vooral gedronken na een Italiaans diner. De verfrissende citroensmaak zorgt ervoor dat een opgeblazen gevoel na lang tafelen snel verdwijnt. Tegenwoordig kun je op bijna elk terras een Limoncello – Spritz drinken en wordt de Limoncello gebruikt in desserts en zoete baksels.

Maar wist je dat je de Limoncello ook in een hartig gerecht kunt verwerken? Deze frisse spaghetti met Limoncello roomsaus en krokante zoute spekjes is hier het bewijs van. De Limoncello roomsaus heb je binnen 10 minuten klaar. Het is een van de eenvoudigste sauzen die een ware smaakexplosie heeft.

Details

Personen

4

Tijd

30 min.

Ingrediënten

  • 500 gr spaghetti

  • 6 el Limoncello

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 citroen

  • 250 ml kookroom

  • 80 gr Parmezaan (snippers)

  • 125 gr spekjes

  • Verse peterselie

  • Scheutje olijfolie

  • Peper

Bereidingswijze

  • Bak de spekjes in een koekenpan totdat ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Zet een pan met water op het vuur en kook de spaghetti volgens de beschrijving. Ik zelf vind de verse spaghetti nog net iets beter.
  • Snijd de knoflook fijn en rasp de schil van de citroen. Bewaar een halve citroen voor het sap.
  • Doe een scheutje olijfolie in een pannetje. Bak de knoflook kort op een laag vuur. Schenk de kookroom erbij samen met de parmezaan. Zorg ervoor dat je goed blijft roeren totdat de kaas volledig gesmolten is.
  • Voeg nu de Limoncello en de citroenrasp toe en knijp het sap uit van een halve citroen. Laat de saus op een zacht vuur nog even pruttelen zodat de saus kan indikken. Ben je niet tevreden over de dikte van de saus? Voeg dan een beetje Allesbinder toe.
  • Verdeel de spaghetti over de borden en plaats de saus er boven op. Strooi nu over elk bord wat krokante spekblokjes. Maak de spaghetti af met wat verse peterselie en een snuf zwarte peper.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*