Kidsproof_tiramisu

Kidsproof tiramisu

Tiramisu is een echt Italiaans authentiek dessert. Het wordt normaal gesproken gemaakt met mascarpone, lange vingers en Amaretto likeur. Vaak komen er ook rauwe eieren aan te pas. Tiramisu is geliefd bij bijna iedereen en het is vrij makkelijk te maken. Dus het perfecte toetje voor als je gasten krijgt. Alleen maak je de kleine gasten er op de traditionele manier er niet zo blij mee. Vanwege de alcohol en de rauwe eieren was ik op zoek naar een alternatief voor de kinderen. In dit recept komen evengoed de mascarpone en lange vingers aan de beurt en door het gebruik van amandelextract heb je evengoed het idee dat er Amaretto likeur is gebruikt. De koffie maak ik met een scheutje koffiemelk zodat de koffie milder van smaak is. Daardoor is dit tiramisu recept geschikt voor de kleine gasten, zwangere dames of gasten die liever geen alcohol gebruiken. Als finishing touch strooi je een laagje cacaopoeder over de tiramisu.

Details

Aantal

8 stukken

Tijd

30 min. + 1 uur koelkasttijd

Extra’s

Langwerpige springvorm + bakpapier

Ingrediënten

  • 175 gr lange vingers

  • 500 gr mascarpone

  • 500 ml vanillevla

  • 3 zakjes Klop-fix slagroomversteviger

  • 3 el suiker

  • 5 tl amandelextract (te vinden bij de bakspullen Dr. Oetker)

  • 1 kopje koffie

  • Scheutje koffiemelk

  • Cacaopoeder

Bereidingswijze

  • Maak een kopje koffie en roer de koffiemelk er door heen. Laat de koffie afkoelen in een kommetje. Zorg dat het kommetje breed genoeg is zodat je er later de lange vingers in kunt gaan dopen.
  • Bekleed het bakblik met bakpapier. Je kunt ook een schaal gebruiken.De reden waarom ik een springvorm gebruik is omdat ik er dan mooie stukken van kan maken met serveren. Uit een schaal moet je echt gaan scheppen.
  • Doe de mascarpone, de vanilleva, de suiker, de slagroomversteviger en het amandelextract in een kom. Mix het tot een stijf mengsel.
  • Doop de lange vingers een voor een in de koffie en plaats ze met het suikerlaagje naar boven in de springvorm of schaal. Lepel het roommengsel erboven op. Zet de tiramisu 1 uur in de koelkast.
  • Snijd de tiramisu in stukken en serveer op een bordje. Strooi met behulp van een zeefje cacaopoeder erover heen. Je kunt de cacaopoeder ook meteen over de tiramisu strooien voordat je hem in de koelkast plaatst maar dan trekt de cacao in de mascarpone. Ik vind het persoonlijk het lekkerst om dit pas bij het serveren te doen.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*