Tortellini_salade

Tortellini salade

Op warme dagen heb ik echt geen zin om lang in de keuken te staan. Ik wil dan vooral snel klaar zijn en zo min mogelijk op het fornuis maken. Deze tortellini salade is dan ook de perfecte maaltijd voor zomerse dagen. Je kunt het eten als maaltijdsalade maar het past ook goed als bijgerecht voor bij de barbecue.

Tijdens het koken van de tortellini, snijd jij de ingrediënten. Zodra de tortellini klaar is spoel je deze af onder koud water en hoef je enkel de ingrediënten te mengenen, klaar ben je.

Als bijgerecht voor bij de barbecue is de grootte van dit recept helemaal in orde. Ga je er echt met 4 volwassenen van genieten als hoofdmaaltijd zou je de salade nog misschien iets moeten uitbreiden.

Details

Personen

3 – 4

Tijd

15 min.

Ingrediënten

  • 250 gr (kaas) tortellini

  • 150 gr mini mozzarella

  • 1 rode ui

  • 250 gr cherrytomaten

  • 3 el verse groene pesto

  • Verse basilicum

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Kook de tortellini volgens de verpakking. Spoel met koud water na zodat je de tortellini meteen kunt gebruiken.
  • Halveer de cherrytomaten en snipper de rode ui.
  • Doe de tortellini samen met de cherrytomaten, rode ui, mozzarella groene pesto, verse basilicum, scheutje olijfolie en een snufje zout en peper in een kom. Meng alle ingrediënten onder elkaar.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*