Shoarma_quiche

Shoarma Quiche

Kun jij heel af en toe genieten van een lekker broodje shoarma? Guilty… Ik was opzoek naar iets lekkers voor in het weekend wat vooral niet te veel tijd in beslag zou nemen. Ik liep in de winkel bij de vleesafdeling tegen de shoarma aan. Maar de pitabroodjes waren op. Ik heb toen snel geïmproviseerd en zo is deze shoarma quiche ontstaan. De hele quiche was op, dus ik denk dat het wel in de smaak is gevallen. Heel fout, maar heel lekker.

Ik maak zelf het liefste een quiche met bladerdeeg. Je kunt ook voor plakken hartige taart kiezen.

Details

Personen

4 – 6

Tijd

30 min. + 35 min. oventijd

Extra's

quichevorm of springvorm 24 cm met bakpapier

Ingrediënten

  • 500 gr shoarmareepjes

  • 5 plakken bladerdeeg

  • 1 rode paprika

  • 2 uien

  • 125 gr cremè fraiche

  • 4 eieren

  • 2 el paneermeel

  • 100 gr geraspte kaas

  • Boter voor het invetten van de vorm

  • Snufje paprikapoeder

  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien voordat je ze kunt gaan gebruiken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika in blokjes en de uien in ringen.
  • Vet de quichevorm in met boter of bekleed je springvorm met bakpapier. Verdeel de plakken bladerdeeg over de vorm en zorg dat de naden goed aansluiten. Prik wat gaatjes met een vork in het deeg en strooi het paneermeel over de bodem.
  • Doe een beetje boter in de pan en bak de uienringen met de paprika. Voeg vervolgens de shoarmareepjes toe.
  • Klop de eieren samen met de creme fraiche, geraspte kaas, snufje paprikapoeder, zout en peper.
  • Verdeel de shoarma over het bladerdeeg en giet vervolgens het eimengsel er overheen.
  • Bak de quiche in ongeveer 35 minuten gaar.
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*