Op zoek naar een lekker vegetarisch hapje voor bij de borrel? Deze courgette frietjes worden gebakken in de oven en zijn tevens koolhydraatarm. Door de courgette te paneren in Parmezaan krijg je een lekker krokant laagje. Ik heb er een frisse dipsaus bij gemaakt van mayonaise met citroen.
Details
Personen
4
Tijd
10 min. + 20 min. oventijd
Extra's
Bakpapier
Ingrediƫnten
1 courgette
1 ei
30 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas
3 el mayonaise
1 klein teentje knoflook
1 el citroensap
1 el bieslook
Zout & peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgettes in lange dikke frieten.
- Neem twee diepe borden en breek het ei in het eerste bord en roer deze samen met wat zout en peper goed door. Doe de Parmezaanse kaas in het andere bord.
- Haal de courgette frietjes eerst door het ei en vervolgens rol je ze door de Parmezaanse kaas. Leg ze vervolgens op de bakplaat.
- Plaats de courgette frietjes in de oven en bak ze in 20 minuten goudbruin.
- Doe de mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook uit boven de mayonaise. Voeg de citroensap en bieslook toe en meng alles goed door elkaar.