scones met appel en clotted cream

Scones met appel en clotted cream

Heb jij ooit van een High Tea mogen genieten? Dan heb jij vast al eens eerder scones gehad. Scones worden meestal geserveerd met clotted cream en vruchtenjam. Wist je dat je scones heel makkelijk zelf kunt maken? Het is helemaal niet moeilijk en ook niet tijdrovend. Het lekkerste is als de scones vers uit de oven worden geserveerd. Je kunt het deeg al eerder klaar maken en op een bakplaat plaatsen zodat je ze enkel uit de koeling hoeft te halen voordat je gaat afbakken. Bij de Paasbrunch zijn deze lekkere scones een van mijn favorieten.

Details

Aantal

12

Tijd

20 min. + 20 min. oventijd

Extra's

Bakpapier, uitsteekvormpje

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 1 appel

  • 2,5 tl bakpoeder

  • 2 el suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 50 gr roomboter ongezouten

  • 100 ml slagroom

  • 100 ml mascarpone

  • 1 ei

  • 75 ml melk

  • Snufje zout

  • Vruchtenjam naar keuze

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
  • Zeef het meel en het bakpoeder boven een kom. Voeg vervolgens de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe aan het meel. Meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de boter in kleine stukjes en kneed deze met je handen door het meel, zodat er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Voeg het ei en de melk toe en kneed dit met je handen tot een samenhangend deeg.
  • Kneed vervolgens de appelstukjes er doorheen.
  • Bestuif je werkblad met een beetje meel. Maak met je handen een plak van ongeveer 1,5 cm dik. Steek vervolgens rondjes uit het deeg. Ik heb een rond koekjesvormpje gebruikt maar je kunt ook met een smal glas uitsteken. Voeg de restjes weer samen zodat je nog meer scones kunt maken.
  • Bestrijk de scones met nog een beetje melk. Plaats ze 20 minuten in de oven.
  • Ondertussen maak je de clotted cream. Je mixt de slagroom (geen suiker toevoegen) tot deze bijna stijf is. Dan voeg je de mascarpone toe en mix je het nog even door.
  • Serveer de scones samen met wat clotted cream en vruchtenjam.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*