Citroencake

Citroencake

Als ik aan bakken denk, dan moeten voor mijn gevoel de meeste bakrecepten best een tijdje in de oven staan. Maar krijg je onverwachts bezoek en wil je snel iets gezelligs op tafel zetten? Ga dan voor deze citroencake. Ik kon het bijna niet geloven. Maar doordat het niet zo’n hoge cake is, bak je deze dus gaar in maar 20 minuten! Deze cake is zeer fris van smaak en heeft een bros suikerlaagje bovenop.

Deze citroencake is een leuke toevoeging voor de Paasbrunch of serveer hem bij een high tea.

Details

Aantal

12 vierkante stukken

Tijd

10 min. + 20 min. oventijd

Extra's

Klein bakblik, bakpapier, rasp

Ingrediënten

  • 140 gr roomboter op kamertemperatuur

  • 140 gr suiker + 4 el suiker voor de topping

  • 140 gr zelfrijzend bakmeel

  • 2 eieren

  • 1 citroen

  • Boter voor in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in met wat boter en bekleed deze met bakpapier.
  • Mix de boter samen met de suiker in een kom. Voeg een voor een de eieren toe.
  • Was de citroen en rasp de schil. Voeg de citroenrasp bij het beslag. Bewaar de citroen voor het suikerlaagje.
  • Zeef het meel boven het beslag en roer het goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag over het bakblik. Het is een vrij stug beslag, dus het is niet erg als het je wat moeite kost om dit te verdelen over het bakblik. Zet het 20 minuten in de oven, totdat de cake goudbruin van kleur is. Check voor de zekerheid met een satéprikker of de cake ook gaar van binnen is.
  • Knijp het sap uit van een halve citroen. Meng dit samen met de 4 el suiker. Als de cake klaar is haal je deze uit de oven en verdeel je het citroenmengsel direct over de cake als deze nog warm is. Laat de cake vervolgens afkoelen in het bakblik.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*