Kip in romige baconsaus

Romige kip bacon uit de oven

Vandaag deel ik een lekkere kip ovenschotel met jullie. Het is een erg simpel gerecht en dus een prima idee voor drukke (werk)dagen. De kipfilets worden afgetopt met champignons, spekjes en een roomsaus. Voordat het de oven in gaat dien je een aantal voorbereidingen op het fornuis te doen maar alles komt in dezelfde pan. Dat scheelt weer afwas. Je kunt deze romige kip op vele manieren serveren. Het past namelijk goed bij alle soorten pasta, maar ook bij rijst en wat dacht je van courgetti? Mocht je nog een restje over hebben? Als je het de volgende dag opnieuw opwarmt is het nog steeds even lekker.

Details

Personen

4

Tijd

20 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet

  • 125 gr spekjes

  • 250 gr champignons

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 tl oregano

  • 1 tl gedroogde basilicum

  • 250 ml kookroom

  • 2 el maizena

  • Klontje boter

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui, snijd het teentje knoflook fijn en de champignons in plakjes.
  • Snijd de kipfilets door de helft. Dit zorgt er voor dat je ovenschotel straks sneller gaar is. Doe een klontje boter in de pan en bak de kipfilets samen met de oregano, basilicum, zout en peper. Bak de kipfilets tot dat ze goudbruin zijn. Dit hoeft niet al te lang want de kip gaart verder in de oven.
  • Plaats de kipfilets in de ovenschaal. Bak nu de ui en knoflook in dezelfde pan als de kip en voeg vervolgens de champignons toe. Schep de groenten over de kipfilet heen.
  • Bak nu in dezelfde pan de spekreepjes. Verdeel deze ook over de kip.
  • De kip kan nu bijna de oven in. Eerst moet de saus nog extra gebonden worden want als je de room zonder toevoeging in de oven doet krijg je een waterige saus. Zelf heb ik het liefst een lekkere dikke saus over de pasta of courgetti. Maak een papje van 2 el maizena en 4 el koud water. Roer goed door tot dat je een glad papje hebt gekregen. Schenk de kookroom in dezelfde pan die je voor alle andere ingredienten hebt gebruikt. Roer met een pollepel de kookroom kort door tot dat deze aan de kook is. Voeg vervolgens het papje maizena toe en zorg er voor dat de saus goed indikt. Schenk de saus over de kip en plaats deze in de oven. Na 20 minuten is de romige kipschotel klaar.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*