Olijvenbrood

Olijvenbrood

Vandaag deel ik een lekker zelf gemaakt olijvenbrood met jullie. Misschien krijg je er een idee bij dat zelf brood maken heel veel werk is? Maar niets is minder waard. Dit brood kneed je met je handen. Geen mixer die er aan te pas komt. Nog zo iets waar ik normaal een hekel aan heb. Deeg uitrollen met een deegroller. Ook dit is niet nodig bij dit olijvenbrood. Oké, het deeg voelt erg plakkerig aan en misschien denk je dat dit niet helemaal de bedoeling is. Maar zodra het uit de oven komt zijn alle zorgen voor niks geweest. Het allergrootste pluspunt heb ik nog niet eens benoemd. Het hoeft niet te rijzen. Het olijvenbrood gaat zo hup de oven in en is na 20 minuten bakken helemaal klaar. Het is het perfecte brood voor bij de borrel. Maar ook super lekker bij een kopje soep en wat smeersels.

Details

Aantal

1 brood

Tijd

15 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten

  • 300 gr bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 300 gr Griekse yoghurt

  • 75 gr groene olijven in ringetjes gesneden

  • 100 gr Parmezaanse kaas

  • 1 citroen

  • 1 tl zeezout

  • Olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Doe de Griekse yoghurt samen met het bakmeel, bakpoeder, citroenrasp, zeezout, de helft van de olijven en de helft van de Parmezaanse kaas in een kom en kneed alles met je handen door elkaar.
  • Je maakt een rechthoekige vorm van het deeg van ongeveer 1 cm dik. Het is een erg stug deeg dus je zult flink wat kracht moeten zetten om er een mooie plak van te kunnen maken. Plaats het deeg op de bakplaat.
  • Verdeel de laatste olijven en kaas over de bovenzijde van het deeg en besprenkel het deeg met een beetje olijfolie en nog een beetje zeezout.
  • Bak het brood in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*