Op zondag heb ik vaak geen zin om uitgebreid te koken. Zodra de ”R” in de maand zit maak ik ieder weekend een pan soep. Als ik alleen soep eet heb ik toch het idee dat de buik niet helemaal gevuld is. Ik wissel af met broodjes, bladerdeeghapjes of quesadilla’s. Zo ontstond ook dit bladerdeeghapje. Een hartig mini taartje met gekaramelliseerde rode uien en een geitenkaas topping. Ook een leuk idee als voorgerecht bij een hoofdgerecht met wild of te serveren bij de borrel.
Details
6 taartjes
6 mini quichevormpjes
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
4 rode uien
75 gr zachte geitenkaas
125 gr crème fraiche
1 el bruine basterdsuiker
3 el balsamico azijn
1 tl tijm
Klontje boter
Bakspray of boter voor in te vetten
Zout & peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de rode ui op een zacht vuur. Bestrooi de uien met de basterdsuiker en laat het licht karamelliseren. Blus de uien af met de balsamico azijn en maak op smaak met tijm, zout en peper.
- Vet de quichevormpjes in en bekleed de vormpjes met het bladerdeeg. Prik een aantal gaatjes in het deeg met een vork.
- Verdeel de uien over de mini taartjes en bak de taartjes in 25 minuten gaar.
- Meng de geitenkaas met de crème fraiche. Zodra de uientaartjes klaar zijn plaats je er een flinke klodder geitenkaas crème boven op.