Romige_champignonsoep_4

Romige champignonsoep

Zoals je misschien al eerder hebt kunnen lezen ben ik gek op soep. Er zijn een paar soepen die ik geregeld maak en daar is deze champignonsoep er een van, Zodra het najaar is begonnen maak ik deze romige soep geregeld. Je warmt er helemaal van op naar een lekkere herfstwandeling.

Details

Personen

4

Tijd

30 min.

Ingrediënten

  • 500 gr champignons

  • 2 uien

  • 1 tl peterselie

  • 1 tl tijm

  • 1,5 blokje groentebouillon

  • 250 ml kookroom

  • 50 gr boter

  • 50 gr bloem

  • 750 ml water

Bereidingswijze

  • Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit ongeveer 10 gr boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de champignons toe samen met de peterselie en de tijm en bak ze een paar minuten tot ze zijn geslonken.
  • Breng alvast 750 ml water aan de kook zodat je de bouillon klaar kunt maken. Doe nu de overige boter bij de champignons en voeg nu de bloem toe. Roer de bloem goed door de champignons heen. Schenk nu scheut voor scheut de warme bouillon bij de champignons en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Schenk de kookroom erbij en breng eventueel op smaak met zout en peper.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*