Quiche_caprese

Quiche Caprese

Afgelopen zomer was ik met mijn liefje een weekend in Leuven. Daar liepen wij langs een bakker en die had verschillende quiches in de etalage staan. Alle quiches hadden ingrediënten bovenop de quiche liggen en dit zag er erg leuk uit. Dat wilde ik dus een keer namaken en hier is die dan; Quiche Caprese.

Zodra de quiche uit de oven komt, bekleed je de quiche met de caprese salade.

Details

Personen

4-6

Tijd

20 min. + 35 min. oventijd

Extra's

Quichevorm

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg

  • 3 tomaten

  • 150 gr cherry of snoep- tomaatjes

  • 150 gr mini mozzarella

  • 100 gr geraspte mozzarella

  • 3 eieren

  • 300 ml slagroom

  • 1 tl oregano

  • Handje verse basilicum

  • Extra vierge olijfolie

  • 1 el paneermeel

  • Zeezout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en verdeel een dun laagje paneermeel over de bodem. Zo voorkom je dat de quiche te vochtig wordt.
  • Snijd 3 tomaten in blokjes en verdeel over de bodem.
  • Meng in een kom de slagroom, de eieren, geraspte mozzarella, oregano, zout en peper. Verdeel het roommengsel over de tomaten. Plaats de quiche 30-35 minuten in de oven.
  • Doe de cherrytomaten, mini mozzarella en verse basilicum in een kom. Besprenkel met extra vierge olijfolie en breng op smaak met zeezout en peper.
  • Zodra je de quiche gaat serveren schep je de caprese salade bovenop de quiche.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*